+31 6 28060228 info@kapsalonhetgooi.nl

Waarom ik aromatherapie in mijn salon gebruik

Wist je dat de etherische oliën uit planten, bloemen en kruiden helende krachten hebben? Ja, dit klinkt inderdaad misschien als een ver-van-je-bed-show, maar sinds ik mijn opleiding Aromatherapie heb afgerond, ben ik er groot fan van. Daarom heb ik besloten dat in mijn salon te gaan toepassen. Hoe ik dat doe? Dat lees je hier.

Heb jij last van hoofdhuidproblemen? Of kan je haar wel een boost gebruiken? Dan kun je bij mij kiezen voor een shampoo of haarmasker met etherische oliën. Die zijn niet standaard leverbaar, die maak ik voor je op maat. Na een onderzoek, krijg je een persoonlijk advies en wordt de shampoo of het haarmasker helemaal voor jou op maat gemaakt.

 

Hoe werkt aromatherapie bij de kapper?

Aromatherapie zorgt voor balans tussen lichaam en geest. Nu denk je misschien: maar waarom is dat dan van belang als ik bij de kapper zit? Het antwoord is simpel: de kapper is een verwenmomentje voor jezelf – hoe lekker is het als je daar helemaal ontspannen vandaan komt? Bovendien heeft aromatherapie helende krachten voor zowel lichamelijke als psychische klachten. Als je bijvoorbeeld last hebt van hoofdhuidproblemen, kan dit met de juiste olieblend verminderd worden. Dankzij mijn opleiding weet ik welke hoofdhuidproblemen met welke blend mengsel aangepakt kunnen worden

 

Verschillende soorten etherische oliën

De oliën worden niet direct op de huid gebruikt, maar altijd gemengd met een shampoo, masker of draagolie. In principe kan iedereen etherische oliën gebruiken. Er zijn verschillende soorten oliën, ik licht er hieronder een aantal toe:

Tea Tree Olie

Deze olie helpt onder andere bij een geïrriteerde hoofdhuid, werkt antibacterieel én verwijdert dode huidcellen. Het wordt ook ingezet in de strijd tegen vet, talg, schimmels en ontstoken haarzakjes. Daarnaast zorgt het ervoor dat je haar gehydrateerd wordt.

Bergamot olie

Deze olie is perfect voor mensen met vet en/of gekruld haar. Verder werkt het rustgevend en daarom is het ook uitermate geschikt voor mensen met een geïrriteerde hoofdhuid.

Lime olie

De naam zegt het al: lime werkt verfrissend. Bovendien werkt het antibacterieel, versterkt het de haarzakjes én bestrijdt het roos. Verder stimuleert lime olie de haargroei.

Lemon & Lemon grass olie

Ook deze olie bestrijdt roos en vermindert jeuk. Verder versterkt-ie de haarzakjes, kalmeert het de geïrriteerde hoofdhuid én geeft het lekker veel glans aan je haar.

Orange olie

Naast dat deze lekker ruikt, werkt de orange olie ook verstevigend, verjongend, rustgevend en kalmerend. Verder stimuleert de vitamine c de haargroei en verstevigt het de haarfollikels.

Rosemary olie

Rozemarijn olie is bijna voor alles goed en ruikt ook nog eens heerlijk en ontspannend. Deze kan ingezet worden om de haargroei te stimuleren, tegen roos en tegen droog haar en/of een droge hoofdhuid. Verder verstevigt en verdikt de olie het haar en werkt het als bescherming tegen roos, vet haar en haaruitval. Daarnaast herstelt en vult het poreus haar én geeft het een prachtige glans. Kortom: een alleskunner, die rozemarijn olie.

 

Opleiding Aromatherapie afgerond

Om jou als klant zo goed mogelijk te kunnen adviseren, heb ik de opleiding aromatherapie afgerond. Ik heb daar onder andere geleerd:

  • Wat de kenmerken en toepassingen zijn van de belangrijkste oliën
  • Wat de effecten van aromatherapie op het fysieke en mentale gestel zijn
  • Ik ken de functie van de huid en het effect van natuurlijke oliën op deze functies
  • Hoe ik aan de hand van een klacht een passende behandeling kan kiezen
  • Hoe ik een op maat gemaakte behandeling doelgericht en ethisch verantwoord uitvoer

Over mij

Hoi! Mijn naam is Jedidja. Ik ben eigenaresse van Kapsalon ’t Gooi en heb al meer dan twintig jaar ervaring in het kappersvak. Wat mij betreft is het ’t mooiste beroep dat er bestaat. Mensen blij maken, ontspanning bieden en een momentje voor hunzelf creëren in deze drukke wereld: dat is waar ik het voor doe en wat bij mij in de salon centraal staat. Daarom werk ik ook 1-op-1; als je bij mij bent, heb ik echt alle aandacht voor jou.