+31 6 28060228 info@kapsalonhetgooi.nl

Hoe verzorg ik mijn krullende haar het beste?

Als je bij mij in de salon komt, loop je niet alleen naar buiten met een prachtige bos krullen, maar ook met een op maat gemaakt advies over haarverzorging. Ondanks dat ieder haar anders is en iedere krullenbol anders behandeld zou moeten worden, zijn er wel een paar basis ‘regels’ om rekening mee te houden. Zó verzorg je jouw krullende haar thuis het beste.

Zo verzorg je jouw krullende haar thuis het beste

1. Begin bij de basis: goede producten voor kullend haar
Als je het beste resultaat wil, moet je bij de basis beginnen. Die basis bestaat uit goede producten. Ik werk met drie verschillende merken die alle drie gespecialiseerd zijn in het verzorgen van krullend haar: Tahe, Curls Controle en Ecru New York. Tahe is 100% vegan en zij hebben een unieke lijn: Magic Curls. Dat is een van de lijnen die bij de Gorgeous Curls methode ook wordt gebruikt. Curls Control is het tweede merk waar ik mee werk, zeer geschikt om een prachtige krullenbos te creëren. En Ecru New York heeft de Curl Perfect Collectie, die bestaat uit verschillende verzorgings- en stylingproducten met een speciale formule. Welk merk het beste bij jou past, is afhankelijk van jouw haar en hoofdhuid, want alle lijnen hebben hun eigen, unieke ingrediënten. Kom gerust eens bij mij langs voor advies!

2. Gebruik een hydrofiele doek
Een hydrofiele doek in plaats van een ‘gewone’ katoenen handdoek gaat pluis tegen. Ik werk zelf met een microvezel handdoek. Het mooie van deze handdoek is dat het alleen het overtollig vocht opneemt en het verzorgingsproduct in je haar laat zitten. Een gewone handdoek neemt ook de voeding op en dat veroorzaakt pluis, zonde! Deze hydrofiele doeken zijn bij mij te koop vanaf € 13,95.

3. Laat de steiltang links liggen
Het kan verleidelijk zijn om af en toe voor een feestje je mooie krullen om te toveren tot steil haar. Toch is het beter om dat niet te doen. Je moet je voorstellen: als je dertig keer aan een elastiekje trekt, breekt het. Dit geldt voor haar ook. Hoe vaker je het steilt, hoe makkelijker het breekt. Het is dus verstandig de steiltang aan de wilgen te hangen en je haar goed te verzorgen met de juiste producten.

4. Slapen!
Wil je op en top voor de dag komen? Dan moet je ’s nachts al maatregelen treffen. Ga met droog haar slapen en slaap op een zijden kussensloop. Dat voorkomt dat het vocht uit je haar wordt gezogen en het zorgt ervoor dat je haar niet afbreekt, omdat het zo fijn geweven is. Het allerbeste is om met een bonnet te gaan slapen; een zijden slaapmuts. Daar doe je dan de krullen los in. Een andere optie is om te gaan slapen met een zijden scrunchie en je haar in een grote staart – ook wel een pineapple genoemd – te doen. De scrunchies kun je bij mij kopen, vanaf € 6.95.

5. Ga naar een gespecialiseerde krullenkapper
Een beetje een open deur wellicht, maar een goed gekapt kapsel is makkelijker te onderhouden. Met jouw krullen kun je stralen, maar als het niet goed verzorgd wordt, kun je snel last krijgen van pluis. Dit wil je natuurlijk niet. Dus: ga regelmatig naar een krullenkapper en laat je goed adviseren en knippen, want een krullenkapper is een krullenspecialist met veel ervaring die ze graag met jou wil delen.

Over mij

Hoi! Mijn naam is Jedidja. Ik ben eigenaresse van Kapsalon ’t Gooi en heb al meer dan twintig jaar ervaring in het kappersvak. Wat mij betreft is het ’t mooiste beroep dat er bestaat. Mensen blij maken, ontspanning bieden en een momentje voor hunzelf creëren in deze drukke wereld: dat is waar ik het voor doe en wat bij mij in de salon centraal staat. Daarom werk ik ook 1-op-1; als je bij mij bent, heb ik echt alle aandacht voor jou.