+31 6 28060228 info@kapsalonhetgooi.nl

Krullen knippen in het Gooi

Als je krullen hebt, weet je er alles van: je kunt niet zomaar iedere kapsalon binnenlopen om je te laten knippen. Het laten knippen van krullend haar vraagt kennis en ervaring. Ik, Jedidja, van Kapsalon ’t Gooi in Hilversum heb deze kennis in huis en ik heb inmiddels al heel wat krullenkoppies blij mogen maken.

Het knippen van krullend haar is anders dan het knippen van steil haar. Daarom besloot ik om mij te verdiepen in het knippen van krullen en volgde ik verschillende cursussen en opleidingen, waaronder de Gorgeous Curls methode en de CC1 kniptechniek.

 

Gorgeous Curls methode

Ik heb de opleiding Gorgeous Curls bij de Gorgeous you Academy afgerond. Dat betekent dat ik precies weet wat jouw prachtige krullen nodig hebben om beter tot z’n recht te komen. Dankzij een speciale twisttechniek krijg je meer krullen dan ooit en blijven ze fantastisch in model. Als krullenkapper in Hilversum bied ik verschillende pakketten aan.

CC1 kniptechniek

CC1 kniptechniek staat voor ‘Cutting Curly’. Op z’n Nederlands natuurlijk gewoon: krullen knippen, maar daar is niets gewoons aan. Door op deze manier jouw krullende haar te laten knippen, zit het als nooit tevoren. Je krijgt meer volume en lucht en dat is natuurlijk precies wat je wil: zo komen jouw krullen het beste tot zijn recht. Deze manier van knippen maakt dat ik iedere krul op jouw hoofd in mijn handen heb en per krul kijk welke kniptechniek er nodig is.

Over mij

Hoi! Mijn naam is Jedidja. Ik ben eigenaresse van Kapsalon ’t Gooi en heb al meer dan twintig jaar ervaring in het kappersvak. Wat mij betreft is het ’t mooiste beroep dat er bestaat. Mensen blij maken, ontspanning bieden en een momentje voor hunzelf creëren in deze drukke wereld: dat is waar ik het voor doe en wat bij mij in de salon centraal staat. Daarom werk ik ook 1-op-1; als je bij mij bent, heb ik echt alle aandacht voor jou.

Krullentreatment

Bij Kapsalon ’t Gooi kun je kiezen voor verschillende krullentreatments. Ze worden aangeboden voor kort haar, lang haar en halflang haar en de behandeling duurt zo’n anderhalf uur. Wat krijg je als je kiest voor een krullentreatment?

  1. Adviesgesprek: wat is voor jou het beste?
  2. Hoofdhuid- en haar onderzoek met een microscopische camera. Op die manier kan ik een goed en persoonlijk verzorgingsadvies geven.
  3. Je haar wordt gewassen met een goede detox shampoo
  4. Daarna wordt je haar gewassen met een verzorgende shampoo
  5. Je krijgt een intensief haarmasker op maat. Op basis van de eerste stap maakt ik een masker met etherische oliën, uiteraard is dat Curly Girl proof
  6. Daarna ga je 20 minuten onder de haarsauna/stoomkap (hierover staat hieronder meer informatie)
  7. Je haar wordt in model geknipt
  8. Daarna wordt het in model gebracht met een diffuser en gestyled met CG proof stylingsproducten

Voor kort haar: € 122,05
Voor halflang – lang haar: € 134,95

Gorgeous Curls methode vs. CC1

Zoals je hebt kunnen lezen, bied ik dus twee methoden aan voor het knippen van jouw krullende haar. De Gorgeous Curls methode is fantastisch, maar dat is één kniptechniek. Bij de CC1 knipmethode gebruik ik meerdere kniptechnieken, waardoor jouw krul er mooier uitziet.

Stoomkap of haarsauna

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, maak ik in de haartreatment voor krullend haar gebruik van een stoomkap. Dit wordt ook wel een haarsauna genoemd. Als je een weelderige bos krullen wil, is zo’n stoomkap eigenlijk wel een must. De behandeling wordt er namelijk intensiever door. Door het gebruik van een stoomkap (niet te verwarren met een droogkap) gaan de haarschubben openstaan en komt er extra vocht in je krullen terecht. Daardoor wordt je haar zachter en gehydrateerder, heb je een betere kruldefinitie én een betere vochtbalans. Dat zorgt er weer voor dat het minder snel gaat pluizen.

Merken voor krullend haar

Natuurlijk gebruik ik merken die geschikt zijn voor krullend haar. Ik werk met Tahe, Curls Controle en Ecru New York. Tahe is 100% vegan en zij hebben een unieke lijn: Magic Curls. Dat is een van de lijnen die bij de Gorgeous Curls methode ook wordt gebruikt. Curls Control is een andere lijn, deze zijn zeer geschikt om een prachtige krullenbos te creëren. En Ecru New York heeft de Curl Perfect Collectie, die bestaat uit verschillende verzorgings- en stylingproducten met een speciale formule, helemaal geschikt voor jouw krullen! Al deze producten zijn Curly Girl proof en kunnen gebruikt worden in de Curly Girl methode.

Als je bij mij de deur uit loopt heb je niet alleen een bos fantastische krullen, maar weet je ook precies hoe je jouw krullen thuis het beste kunt verzorgen. Daarbij kijk ik naar de dagelijkse verzorging, maar ook naar intensieve haarmaskers, de manier van kammen en stylen en zélfs naar op wat voor kussensloop je slaapt.