+31 6 28060228 info@kapsalonhetgooi.nl

Ik ben een groene kapper, maar waarom?

Een van mijn kenmerken is dat ik een groene kapper ben. Daar kun je je vast iets bij voorstellen: een kapper die rekening houdt met het milieu. Maar waarom ben ik een groene kapper? En hoe merk jij dat als klant? In deze blog leg ik je uit hoe dit zit.

Groene kapper Hilversum

Een grote motivatie van mij om groene kapper te worden, zijn mijn kinderen. Ik wil dat zij, en hun kinderen ooit, ook kunnen genieten van deze aarde. Dat de wereld nog lang blijft bestaan. We horen het allemaal in het nieuws: om dat te bereiken moet er echt iets gebeuren. Nu heb ik niet de illusie dat ik met mijn kapsalon hét verschil maak, maar ik draag graag mijn steentje bij. Als je iets kunt doen voor een betere wereld, dan doe je dat, is mijn motto.

 

Hoe merk jij dat ik een groene kapper ben?

Van een eerlijk chocolaatje bij de koffie of thee tot natuurlijke haarverf: in mijn salon merk je aan alles dat ik sta voor duurzaamheid. Ik zet een paar van de belangrijkste duurzame keuzes op een rijtje.

1. Natuurlijke haarverf Het was mijn droom om te werken met organische haarkleuring. De perfecte tint voor jou, maar dan met natuurlijke producten. Ik werk met het merk Tahe en zij hebben haarverf gebaseerd op de technologie van plantaardige oliën. In deze producten zit geen PPD, paraffine, parabenen en ammoniak. Dat maakt het een verantwoorde keuze voor het milieu én voor jouw haar (zie reden twee).

2. Gezond haar Duurzaamheid draait natuurlijk om het milieu, maar dat werkt door in jouw haar. Eigenlijk is het heel simpel: hoe minder troep, hoe beter voor je haar. Voor de haarkleuring van Tahe geldt dat het jouw haar verzorgd van de hoofdhuid tot de puntjes. Het geeft mij een goed gevoel als je mijn salon uitloopt met een goed verzorgde coupe en dat dit komt door niet schadelijke verf en producten.

3. Organische producten Over die producten gesproken: ik werk in de salon met de organic producten van Tahe. Deze producten bevatten etherische oliën. Die oliën worden gemaakt uit de essentie van planten en kruiden. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar vooral ook voor de conditie van je haar. De producten zijn van superieure kwaliteit en worden in allerlei behandelingen gebruikt.

4. Duurzaam Duurzaamheid draait natuurlijk om meer dan alleen het milieu; het gaat ook om zuinig zijn op elkaar én jezelf. Zuinig zijn op jezelf heeft te maken met selfcare en de kapper is misschien wel een van de beste vormen van selfcare. Ik neem echt de tijd voor je, geef je uitgebreid advies en hoop dat je – als je de deur uitloopt – een fijn zenmomentje hebt gehad in deze drukke wereld.

Over mij

Hoi! Mijn naam is Jedidja. Ik ben eigenaresse van Kapsalon ’t Gooi en heb al meer dan twintig jaar ervaring in het kappersvak. Wat mij betreft is het ’t mooiste beroep dat er bestaat. Mensen blij maken, ontspanning bieden en een momentje voor hunzelf creëren in deze drukke wereld: dat is waar ik het voor doe en wat bij mij in de salon centraal staat. Daarom werk ik ook 1-op-1; als je bij mij bent, heb ik echt alle aandacht voor jou.